Hva er bambus?

Bambus vokser hovedsaklig i Asia og mesteparten av importen kommer fra Kina. Det er et råmateriale som fornyer seg hurtig og har svært stor evne til å absorbere Co2.

Bambus

Bambus kommer ofte fra småplantasjer i Kina, som leverer den til videreformidling i lokale fabrikker. Bambusrøret skjæres på langs i smale remser som slipes til tynne spidd. Etter det er de klare til å sendes til Europa. Bambus kan brukes til spidd, rørepinner, bestikk med mer. 

Bambus kan ikke resirkuleres etter bruk. Den bør kastes i restavfallet og må derfor brennes (energigjenvinning). I likhet med tre kan det ikke anbefales å kaste store mengder bambus i komposten. Bambus egner seg ikke til kompostering – da det er et hardt materiale med sakte nedbrytning. 

Viktig!

Gjenbrukbare (ltåler vask) bambuskopper til varme drikker er ikke 100% bambus. De inneholder alltid en viss mengde melamin og formaldehyd for å holde de malte bambusfibrene sammen. Syre eller varme kan frigjøre giftige stoffer.

Fordeler Ulemper
Opprinnelse og produksjon Hurtig fornybart råmateriale, ikke kjemisk modifisert Vokser ikke i Europa, lange transportruter
Intet behov for kunstgjødsel eller sprøytemidler
Høy kapasitet til å absorbere Co2
Gunstig for småbønder
Avfallsdisponering Kan brennes uten å forurense Ikke resirkulerbart
Egenskaper Fettebestandig
Vannbestandig
Syrebestandig
Ingen helserisiko
Velegnet til frysing
Velegnet for mikrobølgeovn
Mer stabilt enn tre
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.