I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen.

Sirkulære verdikjeder

Vi står overfor en stor omstilling i bruken av ressurser i verden. Verdikjedene må utvikle seg fra å være lineære til å bli sirkulære. Vi må bli smartere i ressursbruken, og legge til rette for gjenbruk og gjenvinning der det er mulig. Det er viktig at mest mulig materialer holdes i et kretsløp lengst mulig.

I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen. Når produktene ikke kan brukes om igjen, kan avfallet material­gjenvinnes og brukes som råvarer i ny produksjon. Slik utnytter vi de samme ressursene flere ganger og minst mulig går tapt.

I Norengros anerkjenner vi vår rolle i denne omstillingen, og jobber stadig i samarbeid med kunder og leverandører for å finne gode, tilpassede løsninger som gir et positivt bidrag til en mer sirkulær økonomi.

Vi vurderer hele tiden videreutvikling av vårt tilbud for å forsterke konseptet som totalleverandør til ­offentlige og private kunder. Mulighetene som ligger i tilhørende tjenester som reparasjon, leie, redesign, gjenbruk eller lignende er det naturlig at vi ut­­­forsker videre i tett dialog med kundene våre. Sirkulærøkonomi-tankegangen står også sentralt når vi tenker gode løsninger for kundene våre.

I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen. I en sirkulær økonomi må produktene vare så lenge som mulig, repareres, opp­­graderes og i større grad brukes om igjen. Når produktene ikke kan brukes om igjen, kan avfallet material­gjenvinnes og brukes som råvarer i ny produksjon. Slik utnytter vi de samme ressursene flere ganger og minst mulig går tapt.

Fra ideologi til handlings­kraft

Norengros ønsker på sikt å utvikle tjeneste­porteføljen sin til også å gjelde service, reparasjon, vedlikehold og utlån av maskiner og utstyr relatert til vår bransje. Allerede har flere av våre ­grossister bygget opp egne avdelinger med ulik fag­­kompetanse innenfor elektronikk, montasje, og tekniske kontroller og / eller knyttet til seg samarbeidspartnere.

  • Når du velger å kjøpe pent brukte møbler, bidrar du til å spare miljøet. De brukte møblene repareres, fornyes og selges videre. I 2021 kjøpte Kjosavik Gruppen AS Crifo Centura som driver med akkurat dette.

Reparasjon og vedlikehold

At reperasjon og vedlikehold forlenger levetiden på et produkt er ikke nytt. Men for å klare dette må produktene repareres og opp­­graderes – det krever ­kompetanse og erfaring.

Autorisert Electrolux Professional partnerselskap

For å styrke kompetansen på dette området 2021 kjøpte Norengros K.J. Brusdal i 2021 Maskinservice Vest AS (MSV). Dette selskapet er et autorisert Electrolux Professional partnerselskap, som i dag tilbyr service og salg av både Electrolux og alle andre maskiner innen moppevask, vaskeri, storkjøkken og skyllerom.

Dermed bygger de opp en egen avdeling med ulik fag­­kompetanse innenfor elektronikk, montasje, og tekniske kontroller og / eller knytter til seg samarbeids­partnere. Maskinservice Vest utfører også hygiene­kontroller på spyle- og vaskedekonterminatorer.

Pent brukt møbler – like bra som nye

Når du velger å kjøpe pent brukte møbler, bidrar du til å spare miljøet. Vi tror at gjenbruk er veien å gå for å ta vare på natur­ressurser, og når man samtidig velger møbler av høy kvalitet – så kan møblene fint vare i flere tiår. På den måten bidrar vi alle til økt bærekraft og muliggjør mer langsiktig uttak av naturressurser. I 2021 kjøpte Kjosavik Gruppen AS Crifo Centura som driver med akkurat dette. 

Når et lokale fornyes kan det gjøres uten at noe går til spille – de brukte møblene repareres, fornyes og selges videre. Under kan du se noen av prosjektene våre hvor vi har tatt dette ut i praksis..

 

Les mer

 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.