Hva betyr miljømerkene?

Vi leverer produkter som er miljømerket etter norske, nordiske og europeiske retningslinjer. Du har kanskje hørt om flere av disse, men vet du hva de ulike miljømerkene faktisk innebærer?

Det finnes forskjellige merker som produkter kan sertifiseres med. F.eks finnes det miljømerker som omhandler hele livsløpet til produktet, merker som sier noe om materialet i produktet og merker som sier noe om gjennvinning eller kompostering. Nedenfor har vi sammenfattet de viktigste for våre produktkategorier.

For å evaluere merkene, f.eks. med hensyn til åpenhet, troverdighet, samfunnsansvar og miljøvern, kan følgende nettsted brukes: http://www.ecolabelindex.com/ 

Vi gjør det enkelt å velge miljøvennlig

I dag har Norengros over 4000 miljømerkede produkter i vårt basissortiment. Vi ønsker å fremme økt miljøansvar og oppmuntre til utvikling og bruk av miljøvennlige produkter. I henhold til vår ISO-sertifisering har vi som målsetning å øke andelen miljømerkede produkter med 10% hvert år. 

Hos oss er det enkelt å velge miljøvennlige produkter. Alle produkter med offentlige miljømerker er tydelig merket i vår nettbutikk. Visste du at i nettbutikken gir vi deg som kunde mulighet til å filtrere slik at kun produkter merket med offentlige miljømerker vises? 

Gjennom tydelig vareinformasjon ønsker vi å påvirke våre kunder til velge miljøvennlig. Vi skal så langt det er mulig benytte produkter fra produsenter som stiller strenge krav til sine produksjonsprosesser og til produktene de leverer. Det vil si produkter som ikke er helsefarlige, ikke forurenser eller forsøpler, og at produktene kan resirkuleres. 

Offentlige miljømerker

Norengros forholder seg til Global Ecolabelling Network sin definisjon av offentlige miljømerker. De offentlige miljømerkene er «livssyklusbaserte miljømerker» som tar hensyn til hele produkt livssyklus – fra produksjon, i bruk og når det ender opp som avfall.

Andre merkeordninger

Tenk miljø når du handler

Vi oppfordrer deg som kunde til å tenke over hvordan du selv kan bidra til å minimere miljøbelastningen av dine innkjøp. Vi hjelper deg gjerne på riktig vei – blant annet ved god merking av miljømerkede produkter og råd om hvordan du kan få mest mulig på en og samme leveranse. 
 

 

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.