JA! Alle trenger HLR-kurs og opplæring i hvordan man benytter en hjertestarter!

«Å benytte hjertestarter i en nødssituasjon krever at du har kontroll på og har lært godt kvalitetsmessig hjerte – lungeredning. Uten regelmessig trening faller kvaliteten på arbeider vi utfører drastisk, sammen med at tidsbruken øker betydelig.»

Redd liv med hjerte- lungeredningskurs

Helseavdelingen hos Norgengros K. J. Brusdal holder mange ulike kurs i løpet av året. Noen av de viktigste kursene vi tilbyr er kurs i hjerte-lungeredning samt grunnleggende førstehjelp ved akutt sykdom og skade. Disse kursene holdes i samarbeid med Aktiv Førstehjelp med Ivan Hansen som hovedinstruktør. Ivan er utdannet ambulansearbeider og jobber til daglig som ambulansearbeider i Helse Bergen. Aktiv Førstehjelp holder høy kvalitet med fokus på enkle og livreddende tiltak. 

En hjertesak med et viktig budskap

Marte Solberg, driftssjef for idrett i Bergen kommune, har hjerteredningskurs som sin hjertesak. Hun opplever likevel ofte å bli «blokkert» med påstander som dette:

Vi har jo hjertestarter og den forteller oss hva vi skal gjøre. - trenger vi kurs da, egentlig?

-Slike holdninger kan komme av mangel på kunnskap og lite erfaring fra reelle situasjoner. Sannheten er at regelmessig trening er helt avgjørende for å kunne fungere optimalt i akutte situasjoner hvor stressnivået ofte er høyt. Personlige ferdigheter kan være forskjellen på liv og død, forteller Ivan, instruktør i Aktiv Førstehjelp. 

-Å benytte hjertestarter i en nødsituasjon, krever at du har kontroll på og har lært god, kvalitetsmessig hjerte – lungeredning, forteller Marte. Uten regelmessig trening, faller kvaliteten på arbeidet vi utfører drastisk, samtidig som tidsbruken øker betydelig. Hjertestarteren forteller deg hva du skal gjøre og etter analysen sier den at du skal utføre hjerte- lungeredning. Dette skal du gjøre i tre minutter(!) før neste analyse. Så skal du fortsette og fortsette. Dette er hardt arbeid! Kompresjonene dine må være dype nok, de krever god teknikk for å kunne holde god kvalitet. Å ha øvd og lært dette av en faglig sterk instruktør, redder liv. En kan ikke «lytte seg til» slik kunnskap. Den må læres og aktiveres helt ut i fingertuppene. 
På et kurs i hjerte-lungeredning lærer du hva som kreves for å jobbe med en livløs person over tid, gjerne helt aleine. Med økt bevissthet skaper vi tryggere rom i samfunnet.

Bergen Kommune stiller livsviktige krav til sine ansatte.

-Det blir mange praktiske spørsmål i løpet av mange kurs, forteller Marte. Da er det en klar styrke å ha en kursholder som jobber i ambulansen, som har den praktiske erfaringen og vet at ingen situasjon er lik. En som klarer å formidle hvordan prinsippene er de samme og tydelig klarer å svare på alle spørsmål med de forskjellige miljøutfordringer vi har. Mange av våre ansatte har hatt jevnlige kurs i en årrekke og samtlige av disse understreker at Ivan er den desidert beste kursholder vi til nå har hatt.

Vi ønsker derfor å anbefale Norengros og Ivan til andre som vurderer kurs i hjertestarter, men også førstehjelp da det var en rød trå i beskrivelsen hans i hvordan dette henger i sammen. Det er en helhet i Ivan sin formidling som er lett å følge med gode forklaringer og demonstrasjoner, forteller Marte. 

Ta kontakt med vår Helseavdeling for spørsmål om hjertestartere og bestilling av HLR-kurs:

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.