Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Naturbilde for å illustrere Olafsens bærekraftsarbeid

Olafsen Engros arbeider for et bærekraftig forbruk

Vi i Olafsen Engros ønsker å fremme vårt miljøansvar og oppmuntre til utvikling og bruk av produkter som vil redusere belastningen på natur, helse og miljø. Dette gjør vi gjennom en rekke lokale prosjekt, i tillegg til ulike aktiviteter på kjedenivå.

Vårt miljøengasjement

Sertifisering

Olafsen Engros AS er sertifisert etter nyeste versjon av kvalitetstandarden ISO 9001 og miljøstandarden ISO 14001.

Les mer om vår kvalitets- og miljøpolitikk her (PDF, åpnes i ny fane)

Se ISO-sertifikat 2023-2026 her (PDF, åpnes i ny fane)

Skolering

Vi har utviklet et eget digitalt undervisningsprogram som skal gi våre ansatte kunnskap om vår felles strategi for miljø og bærekraft samt en god introduksjon til vårt grønne sortiment der de blir bedre kjent med begreper, materialvalg, produksjon- og etterbehandlingsprosesser

Miljømesse

Vårt tidligere showrom på Borgeskogen har nå blitt en innholdsrik miljømesse. En permanent utstilling, der vi viser frem et bredt utvalg miljøprodukter innenfor de fleste av våre varegrupper:

  • Matemballasje
  • Borddekking
  • Renhold
  • Lyskilder
  • Tørk og hygiene
  • Industriemballasje

Her vil vi avholde kurs, seminarer og minimesser for kunder innenfor privat og offentlig sektor. I tillegg til messen gir våre butikker i Tønsberg og Larvik også gode muligheter til å se vårt utvalg av bærekraftige produkter.

Krav til våre samarbeidspartnere

I tillegg til det grundige arbeidet som gjøres på kjedenivå skal vi lokalt stimulere våre samarbeidspartnere til å tilpasse egen virksomhet og produkter mot en bærekraftig utvikling. Vi skal så langt det er mulig benytte produkter fra produsenter som stiller strenge miljøkrav til egne produkter og produksjonsprosesser, samt til produktets kvalitet, funksjonalitet og ytelse.