Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
smilende jenter ved en bassengkantsmilende jenter ved en bassengkant

Utdelte Sponsormidler

Mottakere 2024

I 2024 har vi hatt gleden av å dele ut 250 000 kroner til 27 forskjellige organisasjoner og tiltak som speiler våre kjerneverdier og aktivt bidrar til å styrke fellesskapet lokalt. Vi har i årets utdeling støttet prosjekter og initiativer som fremmer inkludering, engasjement og bærekraft i nærmiljøene rundt om i Nord-Norge.

Åpen idrettshall Andenes - 22 300,-

For et initiativ! Når vi leste søknaden fra Åpen idrettshall Andenes var det nesten så vi hoppet i bilen og tok turen selv.

Det er absolutt ingen tvil om at engasjementet er stort. Ukentlig bekjempes utenforskap i idrettshallen på Andenes med å sette fokus på bolyst, blilyst, samhold og tilhørighet. Her tilbys et rikt og variert fritidstilbud for barn og unge på en trygg og hyggelig samlingsplass.

Hvordan kan vi vel si nei til noe sånt? Gledelig sponser vi Åpen idrettshall Andenes med midler til spikeball, dartboard, discolys med mer.

Sandnessjøen Røde Kors Hjelpekorps - 20 000,-

Sandnessjøen Røde Kors Hjelpekors har vedtatt at medlemmene ikke skal måtte sitte på kostnaden selv for å kle seg korrekt til redningsoppdrag. Det er vi helt enige i!

Gjerne sponser vi denne utgiften for dere. Tusen takk for at dere gir så mye av dere selv for å hjelpe andre.

Lekanger Kvinne og familielag - 15 000,-

Lekanger Kvinne og Familielag sørger for stor aktivitet på en liten øy, og det heier vi på!

Takk for at dere sørger for at de ca. 300 innbyggerne har et rikt aktivitetstilbud og at tilflyttede Ukrainere blir mottatt med åpne armer.

Narvik slalåmklubb - 13 300,-

Narvik Slalåmklubb skal arrangere en skiskole for Ukrainske barn og ungdommer. Dette synes vi er en fantastisk måte å introdusere ungdommen til gleden ved å stå på ski på og samtidig inkludere dem i idretten. Derfor støtter vi dette tiltaket mer enn gjerne!

Kirkenes IF - 12 500,-

Også i 2024 er vi arenapartner for Kirkenes Idrettsforening. Klubbens innsats for å tilrettelegge for varierte idrettsaktiviteter for alle aldersgrupper bidrar til å skape et inkluderende og aktivt miljø i Kirkenes.

Nedre Beiarn Idrettslag 12 500,-

Knapt var sponsorsøknaden fra Nedre Beiarn Idrettslag lest, før det var avgjort at de selvsagt skulle få sponsormidler hos oss i år.

Det var en søknad av typen som gjør at man blir litt varm om hjertet. De har et mål om at alle som skal drive med idrett, skal kunne gjøre det uavhengig av økonomiske forhold, og det er klart at de gjør mye for å bekjempe ulikhet. De har en svært lav kontingent, dekker turneringer og til dels bekledning, og deler ut gratis frukt og mat på arrangementer.

Vi heier på dere!

Stokmarknes Idrettslag 12 500,-

Det er fint å se hvordan «vårt» lokale idrettslag, Stokmarknes Idrettslag, fortsetter å vokse og utvikle seg år for år. SIL har som fokus å tilby aktiviteter til så mange som mulig til en minimal kostnad og mener at idrett ikke skal koste mer enn nødvendig, noe vi selvsagt er 100% enige i.

Nye tilbud de siste årene, for eksempel innen e-sport og terrengsykling, gjør SIL enda mer inkluderende og bidrar til å bekjempe utenforskap ved å gi flere mennesker muligheten til å delta i idrett og oppleve fellesskap.

Vi sier «Keep up the good work» og gleder oss til å følge dere videre i årene som kommer!

Bardufoss CUP - 10 000,-

Det er lett og støtte et tiltak som presenterer en idé som virkelig setter miljøet i fokus. Fotballturneringen Bardufoss CUP, med opptil 160 påmeldte lag og til sammen 2000 deltakere, trør i år til med et flaskepantetelt. Her kan barna pante flasker, spinne lykkehjulet og vinne attraktive premier.

Fra oss får dere applaus for initiativet og 10 000,-.

Stokmarknes Vel - 10 000,-

Vi vet hvor vi bor, og at mørketida kan føles så alt for lang til tider. Med prosjektet «Vinterlys i Markedsgata» vil Stokmarknes Vel fornye og forbedre Markedsgata gjennom hele vinterhalvåret. Ved å lyse opp vintermørket ønsker Stokmarknes Vel å skape en levende og stemningsfull atmosfære i mørketida. Dette er et fint tiltak for bo- og blilyst og vi ønsker å bidra til å gi en magisk vintertid for alle som bor i eller besøker Stokmarknes.

Tromsø salsaklubb - 10 000,-

I mange år har Tromsø Salsaklubb tiltrukket seg mennesker fra ulike kulturer og nasjoner. Klubben drives av frivillighet og engasjement, og organiseres av mennesker som har en forkjærlighet for dans og musikk og ønsker å dele den med andre.

De legger vekt på at alle skal føle seg velkommen og tilbyr et åpent, fordomsfritt og inkluderende miljø på tvers av kulturer, alder, økonomi og samfunnslag.

Nå skal dansestudioet oppgraderes, og vi bidrar gjerne med midler til dette og gleder oss til å se hvordan det blir!

Drag Sanitetsforening - 10 000,-

Drag sanitetsforening gjør en uvurderlig innsats for å skape fritidstilbud for barn og unge i en liten kommune med begrensede offentlige tilbud. Sponsormidlene vil gå til utstyr, mat og eventuell underholdning. Vi er glade for å kunne støtte deres innsats for barn og unges trivsel og fellesskap i Drag.

Vesterålen Vertikal - 10 000,-

Vi håper vårt bidrag vil hjelpe Verståren Vertikal med å styrke klatremiljøet i regionen gjennom å arrangere flere klatrekonkurranser. Dette vil ikke bare stimulere til mer aktivitet i klatrehallen, men også gi flere mennesker muligheten til å oppdage og delta i klatresporten.

Aktiviteter for barn og ungdom på Skjervøy (AFBU) - 10 000,-

«Wow, her står de på», tenkte vi når vi leste sponsorsøknaden til Aktiviteter for barn og unge på Skjervøy.

På Skjervøy er det en dugnadsånd man sjelden ser maken til. Det tilbys ukentlige, faste aktiviteter på flere ukedager: «Åpen hall» hver lørdag, «Åpent verksted» hver tirsdag og torsdag og «Åpent musikkrom» hver onsdag. Alle aktiviteter er gratis, og barn og unge kan komme og gå som de vil. De møter trygge voksne og får være med andre barn og ungdommer i et uorganisert tilbud.

Vi er regelrett imponerte over hva AFBU får til, og sponser gledelig videre drift av aktiviteter og tilbud.

Gryllefjord Idrettslag - 10 000,-

Gryllefjord Idrettslag vil oppgradere utstyret i bassenget sitt, og arrangere en gratis bassengfest med servering på slutten av badesesongen. Vi hjelper dem gjerne med dette!

Mo Skolemusikk - 10 000,-

Mo Skolemusikk har lyst til å dra på korpsfestival i Danmark og jobber hardt for å kunne få råd til å dra.

En slik opplevelse er nok både lærerik, artig, og godt for samholdet i korpset, og vi vil derfor hjelpe Mo Skolemusikk å komme seg til Danmark!

MIL 2016 - 10 000,-

MIL 2016 ønsker støtte til til utstyr og deltakelse på turneringer, deriblant også deltakeravgifter for økonomisk vanskeligstilte medlemmer. Selvsagt skal dere få støtte til det!

Steig IL - 5 900,-

Steig IL mener at økonomiske begrensninger ikke skal hindre deltagelse i aktiviteter og tar derfor kun 100,- i medlemsavgift per person per år. Slike klubber støtter vi mer enn gjerne!

Bodø revmatikerforening 5 000,-

Bodø revmatikerforening jobber for å kunne gi sine 410 medlemmer god livskvalitet uavhengig av sine helseutfordringer. Det vil de oppnå gjennom å sørge for at alle med en revmatisk diagnose får oppfølgingen og behandlingen de trenger, og gjennom å tilby aktiviteter for en hver smak.

For å kunne opprettholde et variert tilbud og holde kostnaden for medlemmene til et minimum søker de støtte hos oss, og det skal de så klart få!

Langøya Rideklubb 5 000,-

Langøya rideklubb ønsker å kunne tilby sine medlemmer økonomisk støtte for deltagelse på kurs, samlinger og stevner. Det er fint, synes vi og støtter dem gjerne.

Vesterålen og omegn Hundeklubb - 5 000,-

Det er så fint at Vesterålen og Omegn Hundeklubb tilbyr mange forskjellige aktiviteter for hundeeiere og deres pelskledde bestevenner. Vi erkjenner at godt hundehold er verdifullt for både fysisk og psykisk helse og setter pris på at Vesterålen og Omegn Hundeklubb tilbyr en møteplass for hundevenner fra hele Vesterålen.

Klubben drømmer om en større plass for trening, noe eget, og vi ønsker lykke til med det og håper vårt bidrag hjelper et stykke på vei!

Stålbrott IL - 5 000,-

Det er alltid full fart hos Stålbrott IL og det er absolutt ingen tvil om at de tilbyr mye for befolkningen i bygda si.

I år har de mye spennende på gang, og det trenger de midler til. Vår støtte går her til blant annet grillplass, oppgradert parkering og gapahuk.

Sortland Barnekor - 5 000,-

I Sortland Barnekor kan Sortlands unge og lovende utforske sin lidenskap for sang og musikk. De søker støtte til å leie inn profesjonelle musikere til en forestilling. Versågod og lykke til med forestillingen!

Melbu Drillkorps - 5 000,-

Melbu Drillkorps bruker enda håndsydde drakter fra 1967! Til tross for at draktene tydeligvis har en imponerende kvalitet, er det nok på tide med noe nytt. Dette sponser vi selvsagt gjerne!

Grytting idrettslag - 4 000,-

Grytting idrettslag's scooter har nylig takket for seg etter 20-års tjeneste og de trenger midler til å kjøpe en ny. Vi hjelper gjerne!

Stavassdalens venner - 4 000,-

Stavassdalens venner er en frivillig og ideell forening som gjør et viktig arbeid med å bevare og utvikle Stavassgården, en gård med opphav fra midten av 1700-tallet, som et område for friluftsliv og historieformidling.

Det tilrettelegges for naturvennlige aktiviteter på sommer og vinter og settes fokus på tilgjengelighet for alle. Det liker vi!

NORILCO Finnmark (4 000,-) og Nordland (4 000,-)

Vi støtter NORILCO fordi de gjør et viktig arbeid med å støtte personer med stomi, reservoar og mage- og tarmkreft. Vi er bevisst på de utfordringene som følger med å betjene et langstrakt geografisk område, og ønsker å bidra til at NORILCO Nordland og NORILCO Finnmark kan fortsette det viktige arbeidet de gjør.

Mottakere 2023

I 2023 valgte Norengros Helseservice Engros AS å tildele midler primært til organisasjoner og arrangementer som har et bærekraftsfokus, og som virker samlende og inkluderende i sitt nærmiljø. Basert på disse kriteriene, ble følgende lag og foreninger støttet: