Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo

Vår historie

Olafsen Engros AS er en lokal bedrift med lang tradisjon innenfor handel i Vestfold og kan vise til aktiviteter over 100 år tilbake.

Visste du at Olafsen Engros er en av Tønsbergs eldste bedrifter? Bokhandler Hans Olafsen startet Olafsen Bog & Papirhandel As allerede i 1908, da han var 28 år gammel. Bedriften startet i «Aarvoldgården» i Storgata 28 i Tønsberg, og i den første generalforsamling finner vi:

"Selskapets formål skal være bok-og papirhandel, aksidens – trykning og bokbinderi. Hans Olafsen leder selskapets anliggender som enebestyrer. Det ble tegnet 16 aksjer á kr 1 000".

Det foreligger en kvittering datert 1908 hvor det kommer frem at Olafsen kjøpte Dessen Trykkeri for kr 4 000,- for å komme i gang. Da Olafsen startet var det foruten ham selv, to til i bokhandelen og fire på trykkeriet. Omsetningen første hele driftsår var på kr 43 000,-. Etter ti års drift hadde forretningen 17 ansatte og en omsetning på kr 362 000,-. Og ved 50-årsjubileet i 1958 var omsetningen økt til 2 millioner og bedriften hadde 40 ansatte.

Olafsen Bog & Papirhandel As blir Olafsen Engros

Olafsen Engros er en videreutvikling av Hans Olafsens bokhandel. Bedriften holdt til i Storgaten 28 fram til 1976, og flyttet deretter til tidligere Tønsberg Bryggeris lokaler i Nøtterøyveien 1D.

I 2001 ble Olafsen Engros kjøpt opp av Drammen Papir Engros, og ble dermed en del av Norengros-kjeden. Olafsen Engros er i dag en betydelig distributør av forbruksvarer til private og offentlige virksomheter. Vi har 45 ansatte, fordelt på to butikker og hovedkontoret på Borgeskogen i Stokke med lager og administrasjon under samme tak, og vi omsetter for godt over 200 millioner.

Hans Olafsen startet sin bedrift med dette mottoet:

«Våre arbeidsgivere er våre kunder, som vi alltid må bestrebe oss for å betjene på best mulig måte, ved god service, utvalg og kvalitet"

Mye har endret seg siden 1908, men dette mottoet lever vi fortsatt etter.