Norengros og Vinjerock i nytenkende samarbeid for miljøet

Norengros og Vinjerock i nytenkende samarbeid for miljøet

I tett samarbeid med Norengros, lokale bønder og et lokalt avfallsselskap har Vinjerock nådd målene sine om å gjennomføre en musikkfestival med et minimalt miljøavtrykk. – Å samarbeide med arrangøren av en så miljøbevisst festival som Vinjerock er utrolig spennende og gøy, sier prosjektleder Jeanette Andersen i Norengros.

Å arrangere en festival i selveste Jotunheimen, omkranset av vakre fjell, isbreer og krystallklare innsjøer, gjør nok at man blir ekstra bevisst på å lage et arrangement i pakt med naturen. Vinjerock har satt seg som mål å være en bærekraftig musikkfestival, og i tett samarbeid med Norengros har de funnet en miljøvennlig løsning med komposterbare engangsartikler til all mat som serveres på festivalen.

I et samarbeid med lokale bønder har de testet kompost av ulike produkter som bagasse, palmeblad, tre, PLA og pulp fra Norengros. Komposten brukes så til dyrking av grønnsaker for at festivalen skal kunne servere kortreist mat fra lokale bønder fremfor importvarer.

Å se hvordan de jobber med dette og dedikasjonen den gjengen her har med hele festivalarrangementet, er rett og slett berikende og veldig gøy å få være en del av.

– Det finnes nærmest utallige forskjellige løsninger på engangsartikler, og vi har ikke kapasitet til å bruke masse tid på å finne ut av dette, sier festivalsjef for Vinjerock, Sigrid Skjerdal, og legger til: – Vi skal jo lage festival!

Grundig testing av ulike produkter

Norengros fikk oppdraget med å finne de beste og mest bærekraftige løsningene for Vinjerock. 

– Vi valgte produktene etter en grundig research på hvilke produkter som ville være optimale å kompostere for formålet til Vinjerock. De som jobber med festivalen, skal være trygge på at alt vi selger inn til dem, er noe de kan gå gode for, sier prosjektleder Jeanette Andersen i Norengros.

For Vinjerock er det svært verdifullt å ha ekspertene med på laget, som har kunnskapen vi ikke har tid til å hente inn. 

I forkant av festivalen hadde Norengros og Vinjerock en workshop hvor alle de ulike produktene ble lagt på bordet, slik at festivalarrangøren kunne få et godt inntrykk av alternativene. Produktene ble også testet ut og kvalitetssjekket gjennom at de underveis i workshopen brukte produktene til alle måltider som ble servert der.

  • I forkant av festivalen hadde Norengros og Vinjerock en workshop hvor alle de ulike produktene ble lagt på bordet, slik at festivalarrangøren kunne få et godt inntrykk av alternativene.
  • Produktene ble også testet ut og kvalitetssjekket gjennom at de underveis i workshopen brukte produktene til alle måltider som ble servert der.
  • De siste to årene har komposterbare engangsartikler blitt brukt til all matservering på festivalen. Produktene ble valgt ut etter en grundig research på hvilke produkter som ville være optimale å kompostere for formålet til Vinjerock.

Gjenvinner alle engangsartikler

De siste to årene har komposterbare engangsartikler blitt brukt til all matservering på festivalen. Avfallet sendes så til gjenvinning hos Sirkla på Kaupanger. Der blir det kompostert, og kompostjorden fra avfallet fra Vinjerock brukes så i grønnsaksproduksjon. Dermed går alt som brukes i matserveringen på festivalen, fra bord til jord og til bord igjen.

– For Vinjerock er det svært verdifullt å ha ekspertene med på laget, som har kunnskapen vi ikke har tid til å hente inn. Vi har hele veien hatt en god dialog med Norengros. De har stått for kontakten med produsentene og vært flinke til å formidle hva vi ønsker oss i fremtiden, sier Sigrid.

Jeanette er også storfornøyd med det spennende samarbeidet de har med Vinjerock.

– Å se hvordan de jobber med dette og dedikasjonen den gjengen her har med hele festivalarrangementet, er rett og slett berikende og veldig gøy å få være en del av, avslutter hun.

  • De siste to årene har komposterbare engangsartikler blitt brukt til all matservering på festivalen. Avfallet sendes så til gjenvinning hos Sirkla på Kaupanger hvor det blir kompostert.
  • Kompostjorden fra avfallet fra Vinjerock brukes så i grønnsaksproduksjon. Dermed går alt som brukes i matserveringen på festivalen, fra bord til jord og til bord igjen.
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.