Skedsmo kommune fikk effektivt renhold med sensorer

Når renholderne i Skedsmo kommune kommer på jobb, vet de alltid hvor behovet er størst og hva de må prioritere for at arbeidsdagen skal bli så effektiv som mulig. Smarte sensorer hjelper nemlig kommunen med å spare betraktelig med både tid og ressurser.

Smartere og mer effektivt renhold med digital intelligens

Tradisjonelt følger renholdere et fast skjema, der dispenser etter dispenser må sjekkes for å kontrollere om det trengs påfyll av såpe eller tørkepapir. I løpet av en arbeidsdag stjeler dette mye tid som ellers kunne gått med til rengjøringsarbeid. I Skedsmo kommune har de funnet en løsning for å bli kvitt denne tidstyven, en gang for alle. 

Vet alltid hvor det har vært flest folk

Ved bruk av sensorteknologi som samler inn informasjon om hvor det er høyest trafikk, vet teamene alltid hvilke områder de bør fokusere på, og de unngår dermed unødvendig arbeid.

«Tork EasyCube er et nettverk med sensorer som sender inn informasjon til en database i sanntid. Databasen setter deretter umiddelbart opp en oversikt over hvilke dispensere som trenger påfyll og hvilke avfallsbøtter som må tømmes. Det første renholderne gjør når de kommer på jobb er å logge seg på nettbrettet sitt, som gir dem et raskt overblikk over hvor de må gå først», sier Heidi Elisabeth Sollien, fagsjef for renhold i Skedsmo kommune.

Hun er ikke i tvil om at systemet har gjort hverdagen enklere – både for renholderne og for de som administrerer. «Det hjelper oss veldig med å planlegge renholdet. I tillegg til å se hvor det er behov for å fylle på papir og såpe, ser vi hvor det har vært mye trafikk og hvor det er viktigst med rengjøring.»

Avhengig av de beste løsningene

Norengros hjalp Skedsmo kommune med å finne frem til løsningen og satte dem deretter i kontakt med Essity – leverandøren av Tork EasyCube. 

«Vår oppgave er å gå til kunden og fortelle dem om de beste løsningene vi kan tilby. Og med en gang vi skjønte at Skedsmo kommune var interessert, inviterte vi inn Essity. Det er de som sitter på kunnskapen, og det er de som har stått for alt av opplæring og montering», forklarer Tom Hermansen, salgskonsulent for renhold i Norengros. 

Markedsundersøkelser* viser at Tork EasyCube har ført til 77 prosent færre dispenserkontroller og en økning i rengjøringsaktiviteter på opptil 62 prosent. Og for Skedsmo kommune er det avgjørende å ha en leverandør som hjelper dem med å finne de beste løsningene, så de kan holde utgiftene nede og effektiviteten på topp. 

«Renholdsbransjen blir stadig presset på kostnader, og vi må hele tiden finne nye og mer effektive arbeidsmetoder, uten at det går ut over kvaliteten. Det er vanskelig hvis vi ikke tenker nytt. Derfor er det viktig at vi har en leverandør som hele tiden er opptatt av fremtidens løsninger – og det opplever vi at vi har i Norengros» sier Sollien. 

Og Hermansen i Norengros er trygg i sin sak: «Tork EasyCube er definitivt fremtiden for renholdsbransjen!»

*Tredjeparts markedsundersøkelser med observasjonsstudier og intervjuer før og etter implementering av Tork EasyCube på anlegg med 20 000 besøkende per uke. 
Vi hjelper deg raskere hvis du logger inn.
For å hjelpe deg må du oppgi hvor du handler fra
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.