Hva er tre?

Tre er en fornybar ressurs. Etter at treet er kuttet og barket, skjæres stokken i tynne lag. Deretter kan produkter stanses ut av disse «platene» med varme. Tre bør helst komme fra en sertifisert kilde.

Tre

Mange engangsprodukter kan lages av tre – rørepinner, bestikk, serveringsbrett og -skåler for å nevne noen. Tre bør helst komme fra en sertifisert kilde, som f.eks FSC (FSC Norge - Forest Stewardship Council | Forest Stewardship Council ) og PEFC (PEFC Norge). De ulike produktene lages av furu, lind, poppel eller bjørk, avhengig av bruksområde og påkrevde egenskaper.

Ofte benyttes biprodukter fra tradisjonelt trevirkeproduksjon til produksjon av engangsprodukter. Tre kan ikke resirkuleres sammen med papiravfall. Som et naturlig fornybart råmateriale er tre teoretisk sett også mulig å kompostere, så sant det ikke er forurenset med plast eller lim. 

Hvorvidt engangsprodukter i tre faktisk komposteres og ikke anses som forurensning i systemet, avhenger imidlertid av forholdene i komposteringsanlegget og hvor lenge det er der. Her må man undersøke lokale forhold.

Fordeler Ulemper
Opprinnelse og produksjon Fornybart råmateriale (ikke kjemisk modifisert) Høyt materialforbruk / stor vekt (f.eks. sammenlignet med papir og papp)
Vokser overalt (korte avstander)
Intet behov for kunstgjødsel eller sprøytemidler
Avfallsdisponering Kan komposteres. Avhenger av lokale forhold Ikke resirkulerbart
Går ellers i restavfallet til energigjenvinning uten å forurense
Egenskaper Skaper inntrykk av høy kvalitet
Fettbestandig
Fuktbestandig
Ingen helserisikoer
Velegnet til frysing
Velegnet for mikrobølgeovn
Velegnet for stekeovn

 
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.