Hva er tremasse/pulp?

Tremasse, også kjent på markedet som pulp, bruker resirkulerte trefibre fra industrien i stedet for fersk tremasse. For å produsere produktene blir massen først presset i former og deretter tørket.

Tremasse/Pulp

Fibermassen lages av tre som males opp mekanisk med slipesteiner og tilsettes vann. I motsetning til cellulose inneholder den fortsatt lignin (det naturlige limet mellom trefibrene). Det gjenværende ligninet kan gjøre at materialet gulner over tid (selv om det blekes). 

Pulp produktene bruker resirkulerte trefibre fra industrien (f.eks. rester fra produksjonsprosesser) i stedet for fersk tremasse. For å produsere produktene blir massen først presset i former og deretter tørket. Brukes hovedsakelig til tallerkener og skåler eller til brett for kaffekrus.

Etter bruk kan produktene kildesorteres som papir dersom de ikke er fettete eller veldig skitne. Fra dette resirkulerte materialet kan det produseres nye produkter, som toalettpapir, pappesker, brett til kaffekrus eller andre ting (ikke produkter som skal være i direkte kontakt med næringsmidler). 

Produkter av denne fibermassen bør ikke gå til kompostering, siden råmaterialet er for verdifullt til dette. Resirkulering bør anses som bedre gjenvinning enn kompostering.

Fordeler Ulemper
Opprinnelse og produksjon Fornybart råmateriale (ikke kjemisk modifisert) Stort vann- og energiforbruk under produksjon
Vokser overalt, korte transportruter
Intet behov for kunstgjødsel eller sprøytemidler
Kan lages av industriavfall (spon)
Vann sirkuleres under produksjonen
Avfallsdisponering Egnet til resirkulering hvis ikke overflatebehandlet eller skittent Ikke resirkulerbart hvis forurenset
Skitten/ødelagt emballasje kan komposteres
Kan energigjenvinnes uten å forurense
Egenskaper Fettbestandig
Fuktbestandig
Ingen helserisikoer
Velegnet for mikrobølgeovn
Kan tilpasses med trykk

 
 

Product name placeholed

  • Varenummer: 
  • Lev. varenummer: 
(Betales i butikk)
Referansenummer og informasjon om henting sendes til mobilnummer:

Du er i ferd med å tømme handlekurven

Alert message placeholder

Generic alert placeholder

Legg i liste

Du må logge inn for å legge produktet i en bestillingsliste

Bestillingslister

Mine lister

Vennligst vent..

Vi simulerer dine kundespesifikke priser og rabatter - dette kan dessverre ta litt tid. Vennligst ikke klikk tilbake eller naviger bort fra denne siden i prosessen.