Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Pedrali Toa bord og Guinea 3645 stolPedrali Toa bord og Guinea 3645 stol

Dette må du tenke på når du velger utemøbler

Uansett om du driver en restaurant, en liten kafe eller et sykehjem, er det fint å kunne tilby gjester og besøkende et lunt og hyggelig uteområde. Men hva må du tenke på når du skal velge utemøbler? Her er interiørekspertens beste tips!

– Noe av det viktigste du gjør når du skal møblere uteplassen, er rett og slett å begynne tidlig nok. Mange venter så lenge som til mai, men da blir det liten tid til å planlegge og vurdere ulike løsninger, forteller Dorthe Tennebekk Vatle, møbel- og interiørkonsulent hos Norengros K.J. Brusdal.

Dorthe har i over 30 år hjulpet store og små bedrifter med å skape det perfekte uteområdet, og vet godt hva som skal til for å lykkes med møbleringen.

Jeg vil gjerne at møblene og løsningene jeg velger, skal reflektere kunden – derfor spør og graver jeg mye i startfasen. I tillegg undersøker jeg uteområdet nøye, blant annet for å kartlegge hvor det trekker, og om det er behov for vindskjerming, sier Dorthe.

– Jeg starter alltid med en grundig bruksavklaring, hvor jeg sammen med kunden kartlegger hvem som skal bruke møblene, og hva de skal brukes til. Deretter utarbeider jeg et forslag, både når det gjelder valg av møbler og materialer, belysning og plassering – og jeg gir meg aldri før kunden er 100 prosent fornøyd, sier hun.

Norengros er Norges største leverandør av forbruksvarer til privat og offentlig sektor, med over 200 fagspesialister innen blant annet møbler og interiør. Vi stiller strenge krav til oss selv og innvirkningen vår på miljøet, og vi jobber hardt for å forebygge forurensning – både fra egen virksomhet og fra produktene vi leverer.

Dorthe Vatle

Proff på møbler

Jobben til Dorthe Vatle er å finne effektive møbel- og interiørløsninger som sier noe om kunden hennes. Enten det dreier seg om et lite kontor eller en stor bedrift som skal inn i helt nye lokaler, bruker hun mye tid på å sette seg inn i bransjen, hvem kunden er og hvordan de jobber. De beste løsningene krever kvalitet i alle ledd, mener hun.

Møbler og løsninger som reflekterer kunden

Når Dorthe skal hjelpe kunder med å møblere, tar hun seg alltid tid til å bli kjent med bedriften, konseptet og ikke minst med uteområdet.

– Jeg vil gjerne at møblene og løsningene jeg velger, skal reflektere kunden – derfor spør og graver jeg mye i startfasen. I tillegg undersøker jeg uteområdet nøye, blant annet for å kartlegge hvor det trekker, og om det er behov for vindskjerming, sier hun.

Av vindskjerming velger hun gjerne glassvegger, stødige blomsterkasser eller tekstiler. I tillegg er det viktig å velge møbler som vinden ikke kan rive over ende. Hun legger til at møblene heller ikke må være for tunge, slik at personalet enkelt kan flytte og stable dem oppå hverandre.

– Det må også være lett å rengjøre møblene, noe som både avhenger av materialvalg, utforming og belysning. Belysningen må være praktisk, slik at personellet ser støv og flekker, men også lun og koselig, slik at man kan skape en hyggelig atmosfære.

Velger helst bærekraftig

Norengros har i flere år satset stort på bærekraft, blant annet ved å knytte seg til produsenter og leverandører som setter miljø og samfunnsansvar like høyt som dem selv. Når Dorthe skal velge møbler, er hun derfor like opptatt av å velge klassiske og holdbare produkter som å følge trender.

– Vi ser at kundene våre blir mer og mer opptatt av det samme, og at de ønsker å ta bærekraftige valg. Å hjelpe kundene med dette, altså med å velge møbler som både er lekre, praktiske og holdbare, er det viktigste – og morsomste – jeg gjør, avslutter hun.

Trenger du hjelp til å møblere uteområdet? Vi i Norengros har lang erfaring og mange gode ideer og hjelper deg gjerne med alt fra planlegging til levering og montering!

Huskeliste for deg som skal møblere uteområdet

  • Start planleggingen tidlig – gjerne allerede i januar eller februar
  • Tenk over hva slags klima møblene skal stå ute i – er det mye regn eller sterk sol?
  • Sørg for god vindskjerming, enten ved hjelp av blomsterkasser, vegger eller tekstiler
  • Velg møbler som enkelt kan flyttes, stables og rengjøres
  • Husk både praktisk allmennbelysning og lun hyggebelysning
  • Velg holdbare og bærekraftige møbler som tåler tidens tann
  • Få hjelp av en erfaren møbelkonsulent til å planlegge uteområdet og velge møbler som passer deg og og dine gjesters behov best.
Varaschin babylonVaraschin babylon
Cane-lineCane-line
Hay
Cane-Line Flex spisesofa
Magis Bell Chair rundt et bord

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om møbler og interiør – god lesing!