Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Tonje FredriksenTonje Fredriksen

Proff på helse

Med alt fra sykehus og legekontor til private klinikker og veterinærer på kundelisten treffer Tonje Fredriksen i Norengros Ødegaard Engros mennesker med en variert arbeidshverdag. For å hjelpe dem med å finne riktige produkter til behandling av pasienter, tar hun i bruk sine erfaringer som sykepleier.

Tonje Fredriksen er utdannet sykepleier og har jobbet i ti år på sykehus. Denne kompetansen er verdifull i hverdagen sin som fagkonsulent i Norengros Ødegaard Engros i Ålesund, hvor hun nå har vært ansatt i fem år.

Snakker kundens språk

Enten hun besøker en kunde på et legekontor eller et sykehus, er Tonje opptatt av å forenkle jobben til dem som jobber der. Her kommer bakgrunnen hennes som sykepleier til nytte.

– Erfaringen min som sykepleier hjelper meg å snakke samme språk som kunden. Det blir også enklere for meg å sette meg inn i hverdagen deres, siden jeg har vært der selv. Ansatte på for eksempel legekontor og sykehjem jobber ulikt, noe som lar meg møte kundene på forskjellige måter, sier Tonje.

Hun forteller videre at hun hele tiden jobber for å avlaste kundene sine, slik at de heller kan konsentrere seg om å sette pasientene i fokus og gi dem behandlingen de trenger.

I forbindelse med for eksempel sårbehandling er det viktig å bruke riktige produkter som reduserer antall ganger man må skifte på såret.

– Jeg er opptatt av å være en god støttespiller for kundene mine og gjøre hverdagen deres enklere. Målet mitt er at de skal slippe å bry seg om produkter, innkjøp og den biten der, men i stedet overlate den jobben til meg, sier Tonje.

Opptatt av bærekraft

Tonje forteller at hun er opptatt av bærekraft og hele tiden jobber med å finne de mest miljøvennlige produktene for kundene sine.

– Innenfor helse har vi fremdeles en et stykke igjen i arbeidet med bærekraft. I arbeidet mitt med kundene er jeg opptatt av å få ned bruken av engangsutstyr og på den måten redusere avfallet, sier Tonje.

Det beste jeg vet med jobben min, er at jeg får reise rundt og møte folk og få et innblikk i arbeidshverdagen deres.

Hun følger i tillegg med på utviklingen og nye produkter som kommer på markedet, for hele tiden å kunne anbefale produkter av høy kvalitet som kan redusere miljøbelastningen.

– I forbindelse med for eksempel sårbehandling er det viktig å bruke riktige produkter som reduserer antall ganger man må skifte på såret. Dette gir mindre smerter og virker mindre inngripende for pasienten, og behandlingsstedet sparer kostnader. Videre har dette også en miljøeffekt ved at både avfallet og eventuelle kjøreturer frem og tilbake til pasienten reduseres, sier Tonje.

Jobber mest effektivt ute hos kunden

På spørsmål om hva Tonje liker aller best med jobben sin i Norengros Ødegaard Engros, kommer svaret raskt:

– Det beste jeg vet med jobben min, er at jeg får reise rundt og møte folk og få et innblikk i arbeidshverdagen deres. Jeg er veldig glad for at Norengros ønsker at vi skal være ute hos kunden – ikke sitte inne på et kontor, avslutter hun.

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

ToFu i bruk hos Stokmarknes legekontor

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til legekontor og sykehus – god lesing!