Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Ulf PedersenUlf Pedersen

Proff på helse

Ulf Pedersen er opprinnelig utdannet sykepleier med 30 år bak seg i helsebransjen. Han jobber i dag med salg i Stokmarknes-bedriften Helseservice Engros og er opptatt av å utvikle kundene sine – og sørge for at de får tilgang til de beste produktene på markedet.

Ulf startet i jobben helt tilbake i 1994 i det som het Medisinsk Faghandel, som siden ble en del av Norengros. Han har dermed vært med på en lang reise og opparbeidet seg bred ekspertise på helseområdet – spesielt når det gjelder å finne produkter av høy kvalitet og til riktig pris.

Hjelper kundene å ta nye steg

– Da jeg startet opp i jobben, var vi seks ansatte. Nå er vi rundt 40 personer i Norengros Helseservice. Jeg har mange arbeidsoppgaver og en variert arbeidshverdag. For eksempel jobber jeg mye med anbudskunder i det offentlige og hjelper disse med å finne forbruksmateriellet de trenger, sier Ulf.

Han jobber mye med produktkvalitet og er hele tiden på jakt etter produkter som kan hjelpe helseinstitusjonene på kundelisten med å ta nye steg.

Jeg kan finne løsninger på helserelaterte problemstillinger og hjelpe kundene å velge riktig produkt og utstyr, slik at de for eksempel kan skrive ut pasienter raskere

– Jeg er opptatt av å finne produkter som har den rette kvaliteten og passer bruksformålet til kundene. Jeg setter meg ofte ned med kundene og stiller de ulike spørsmål: «Har dere tenkt på dette?», «Hvordan vil dere gjøre dette?» og «Hvor vil dere?». Det viktige for meg er at jeg er med på å utvikle kundene mine, sier Ulf.

Fordel med sykepleierutdanning

Ulf forteller at kundene hans ofte er litt i villrede når de skal kjøpe inn nye produkter til et anbud. Her kommer sykepleierutdanningen hans godt med.

– Jeg er opprinnelig utdannet sykepleier og føler at jeg drar nytte av det i møte med både kunder og pasienter. Jeg kan lettere finne løsninger på helserelaterte problemstillinger og hjelpe kundene å velge riktig produkt og utstyr, slik at de for eksempel kan skrive ut pasienter raskere, sier Ulf, og fortsetter:

– Det er mulig at de kan finne denne informasjonen på nett, men jeg tror at min personlige rådgivning veier tungt og er ekstra verdifull for kunden når vi diskuterer løsninger sammen.

Det beste med jobben min er alle de fantastiske menneskene jeg møter – enten det er kolleger, kunder eller pasienter. Når man omgås så ofte, oppstår det mange fine vennskapsforhold, og sammen løfter vi hverandre opp

Nysgjerrig av natur

Ulf er en sosial mann som er glad i møte nye mennesker. For å se at et spesifikt produkt faktisk løser et problem, drar han ofte ut til pasientene og tester det ut. Sånn sett har han landet drømmejobben i Norengros.

– Det beste med jobben min er alle de fantastiske menneskene jeg møter – enten det er kolleger, kunder eller pasienter. Når man omgås så ofte, oppstår det mange fine vennskapsforhold, og sammen løfter vi hverandre opp, sier Pedersen.

Han forteller videre at bærekraft også er noe han er opptatt av når han anbefaler nye produkter til kundene sine.

– Det er dessverre ikke mange helseprodukter som er Svanemerket. Vi forsøker likevel å råde kunden om å bytte ut produktene de bruker i dag, med mer bærekraftige produkter som har lavere klimapåvirkning. Det er ofte litt dyrere, og vi tvinger ingen, men vi vil gjerne opplyse dem om at de kan redusere avtrykket sitt på den måten, avslutter han.

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

ToFu i bruk hos Stokmarknes legekontor

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til legekontor og sykehus – god lesing!