Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Kim Andre PåhlmannKim Andre Påhlmann

Proff på Kontor

Kim-André Påhlman jobber som butikksjef i Norengros Gustav Pedersen i Sørlandsparken i Kristiansand. Etter å ha startet som butikklærling på nittitallet med fagbrev i butikkfag, har han gått gradene og er nå inne i sitt 23. år i bransjen. Han har med andre ord rikelig med erfaring og rutine han kan dra nytte av når han hjelper kundene som tar turen innom for å handle.

Norengros Gustav Pedersen er Sørlandets største leverandør av forbruksmateriell til privat og offentlig sektor, med fire fysiske butikker i Agder. Butikken i Sørlandsparken er størst på kontor- og datarekvisita samt renholdsartikler, men fører også en rekke andre produkter.

– En vanlig arbeidsdag for meg er veldig variert, og det er det som gjør det så spennende å jobbe i Norengros. Det er opp og ned av kontorstolen. Det ene øyeblikket sitter jeg og svarer på e-poster, og i det andre er jeg ute i butikken og hjelper en kunde, sier Kim-André, og fortsetter:

– Når kundene besøker butikken vår, kan de forvente å motta proff hjelp. Men selv om jeg har jobbet her i 23 år og føler meg trygg i yrket mitt, lærer jeg stadig noe nytt – og det synes jeg er en veldig interessant del av jobben min.

Personlig veiledning

Tre fjerdedeler av kundene handler på vegne av en bedrift, men det kommer også ofte privatkunder innom.

– Å jobbe i Norengros er veldig forskjellig fra å jobbe i for eksempel en klesbutikk, fordi vi selger så vanvittig mye forskjellig, og kundene våre trenger veldig ofte hjelp til å finne det de trenger. Det er derfor viktig å sette av nok tid til hver enkelt kunde, sier Kim-André.
Kim forteller at han og kollegaene er opptatt av å tilby personlig veiledning og gjøre det lille ekstra for kunden, og nevner et eksempel.

Vi har store renholdskunder som nesten vet mer om produktene våre enn oss. Jeg er derfor opptatt av å holde meg oppdatert for ikke å bli svar skyldig foran kunden. Er jeg usikker på noe, tar jeg kontakt med en av selgerne våre innen renhold.

– For et par år siden var det en eldre dame som hadde kommet over noen julekjeks vi reklamerte for i en avisannonse, men hun hadde ikke mulighet til å dra til butikken. Jeg kjørte derfor i 20 minutter for å levere varene på døren hennes. Hun begynte å gråte av takknemlighet og ga meg en god klem. Det var veldig rørende og noe jeg aldri kommer til å glemme, sier Kim-André.

Praktisk register

Kim-André forteller at de ofte får besøk av kunder som kan svært mye om produktene de skal ha tak i. Da gjelder det å være oppdatert selv.

– Vi har store renholdskunder som nesten vet mer om produktene våre enn oss. Jeg er derfor opptatt av å holde meg oppdatert for ikke å bli svar skyldig foran kunden. Er jeg usikker på noe, tar jeg kontakt med en av selgerne våre innen renhold. Det synes kundene er bare bra.

Vi satser mye på miljøprodukter i butikken, som er godt synlige og er fornuftig prissatt. Bærekraft har kommet for å bli, og vi gjør en innsats for å fronte de miljøvennlige artiklene for at det skal bli enkelt for kundene å velge dem.

Han sier videre at de også har kunder som ikke vet hva de skal ha.

– Noen har bare blitt sendt for å kjøpe for eksempel blekk eller toner, men når vi spør hva slags type printer de har, er de usikre. Da kan vi heldigvis gå inn i systemet vårt og sjekke i registret hva den aktuelle kunden kjøpte fra oss sist gang. På den måten sikrer vi at kundene alltid drar herfra med riktig produkt.

Ny elbilpark

Norengros Gustav Pedersen er opptatt av bærekraft og har de siste årene iverksatt flere tiltak som et ledd i å bli mer miljøvennlige.

– I fjor investerte vi i fem nye elbiler, og i tillegg har vi en ellastebil på vei. Ved leveringen av elbilene var blant andre ordføreren til stede, og det var en artikkel om dette i avisen. Det er vi naturligvis veldig stolt av, sier Kim-André.

Han forteller videre at de også legger stor vekt på å fronte miljøvennlige produkter i butikken sin, noe kundene er glad for.

– Vi satser mye på miljøprodukter i butikken, som er godt synlige og er fornuftig prissatt. Bærekraft har kommet for å bli, og vi gjør en innsats for å fronte de miljøvennlige artiklene for at det skal bli enkelt for kundene å velge dem. Det er vinn-vinn for alle, sier han.

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

Mennesker i kontorlokale

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler om kontorarbeidsplassen – god lesing!