Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Anne Mette BernesAnne Mette Bernes

Proff på renhold

Som utdannet renholdsoperatør med 11 års erfaring i bransjen fungerer Anne Mette Bernes ofte som både kursholder og konsulent for kundene hun leverer varer til. For mange er fagkunnskapen hennes helt uvurderlig.

Hos KJ Brusdal i Indre Arna har Anne Mette Bernes til daglig ansvar for anbudskunder innen renhold. Det betyr at hun jobber tett med både kommuner, fylkeskommuner, byråer og sykehus. Selv om hun først og fremst er leverandør av renholdsprodukter, er det liten tvil om at fagkunnskapen hennes er vel så verdifull for kundene hun jobber med.

– Jeg reiser ofte ut på befaring før nye skoler og offentlige bygg skal tas i bruk. En viktig del av jobben er å hjelpe kunden med å vurdere hva som trengs av utstyr, maskiner og vogner for at renholdet skal fungere optimalt.

Det handler om å hjelpe kunden med å disponere sin egen arbeidstid på en effektiv måte.

For Anne Mette er det viktig å finne løsninger som både effektiviserer renholdet og forenkler hverdagen til de ansatte.

– Min lange fartstid i renholdsbransjen gjør at jeg enkelt kan sette meg inn i situasjonen til renholderne jeg hjelper. Jeg skreddersyr også kurs, blant annet innen grunnleggende renholdskunnskap, vedlikehold av gulv, sanitærrenhold, ergonomi og HMS.

Sørger for enklere og mer effektivt renhold for kundene

I tillegg til å bistå kunder ved åpning av nye bygg hjelper Anne Mette ofte også kunder som opplever utfordringer med renholdsarbeidet.

Det viktig at jeg hele tiden holder meg oppdatert på bærekraft, slik at jeg kan selge de mest miljøvennlige og effektive produktene

– En kunde kan for eksempel ha problemer med å rekke over alle oppgaver i løpet av en arbeidsdag, eller ha gulvflater de sliter med å vedlikeholde på en god måte. Da besøker jeg dem gjerne og setter opp en plan for hvordan de kan vedlikeholde gulvene sine mest mulig effektivt, sier Anne Mette, før hun fortsetter:

– Det handler om å hjelpe kunden med å disponere sin egen arbeidstid på en effektiv måte. Blant annet det å finne rett frekvens på maskinrenholdet kan gjøre at mopprenholdet blir fysisk lettere og tar mindre tid. Dermed kan renholderne frigjøre mer tid til andre oppgaver.

Utfordrer på miljø og bærekraft

Anne Mette er også opptatt av å utfordre leverandørene til å fremme mer bærekraftige løsninger, svanemerkede produkter og mer miljøvennlige metoder å jobbe på. I den forbindelse har KJ Brusdal blant annet arrangert en messe som tok for seg hvordan renholdsbransjen kan bidra i den grønne omstillingen.

– Vi arrangerte en grønn messe for renholdsbransjen i Grieghallen, der vi inviterte leverandørene som var med på messen, til å fremme sine beste bærekraftige og miljøvennlige løsninger. I tillegg utfordret vi dem til å fortelle om hva de selv gjorde for å tilfredsstille Norengros’ strenge krav til bærekraft, sier Anne Mette.

Anne Mette er opptatt av å holde seg oppdatert på bærekraftsområdet for å kunne gi gode råd og anbefale de beste produktene.

– Jeg opplever at både kundene og leverandørene våre blir stadig mer opptatt av bærekraft. Derfor er det viktig at jeg hele tiden holder meg oppdatert på området, slik at jeg kan selge de mest miljøvennlige og effektive produktene, avslutter Anne Mette.

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!