Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Marius KristensenMarius Kristensen

Proff på renhold

Med 15 år bak seg som renholder har Marius Kristensen vært borti de fleste utfordringer som rengjøring kan by på. Det er en kompetanse han vet å ta med seg i jobben som salgskonsulent hos Norengros Gustav Pedersen.

Har vært borti det meste

– Jeg liker veldig godt å kunne være en rådgivende part og anbefale ulike produkter til kunder, sier Marius, som har kunder innen både privat næringsliv, industri og offentlig sektor. Det er snart fem år siden han gikk fra å jobbe som renholder til å jobbe som fagkonsulent på renhold hos Sørlandets største leverandør av forbruksmateriell.

– Som renholder har jeg vært borti det meste innen daglig rengjøring, vindusvask, tepperens og mye forskjellig. Det at jeg har førstehånds kjennskap til arbeidet, gjør at jeg vet hva som fungerer. Samtidig gir det meg innsikt i arbeidet når jeg skal hjelpe kundene med ulike problemstillinger, forteller han.

Vi ser på utfordringer og finner løsninger sammen, slik at de får akkurat det produktet de trenger og ikke ender opp med en unødvendig fancy løsning – det gjelder å se an behovet som kunden har.

Marius har erfart hvordan bransjen har forandret seg gjennom årene, og vet at renholdere ofte er presset på tid. Da gjelder det å vite hvordan man kan vaske smartere for å spare dyrebar tid. Der har Marius ofte gode råd å komme med til kundene sine.

– Jeg er veldig bevisst på ergonomi og metodene man bruker. Hvordan man velger å gjøre det, kan utgjøre stor forskjell i tidsbruk, forklarer han.

Ser an behovet

Det at Marius møter kundene personlig, er en stor fordel når han skal anbefale produkter og gi råd om renhold.

– Det har alt å si! Å få snakke med renholdere og høre hva de ønsker og behøver, er veldig nyttig. Vi ser på utfordringer og finner løsninger sammen, slik at de får akkurat det produktet de trenger og ikke ender opp med en unødvendig fancy løsning, sier han, og legger til:

– Det gjelder å se an behovet som kunden har.

En positiv utvikling

Marius ser at det er en større bevissthet rundt miljøvennlige alternativer nå, både offentlig og privat. Det synes han er flott, og Marius hjelper gjerne kundene med å finne mer bærekraftige løsninger. Han ser at når han informerer kunder om miljøvennlige alternativer, er det mange som ikke er klar over at de finnes.

– Det er gøy å kunne bidra til en positiv utvikling i rengjøringsbransjen, sier Marius som ser at mange blir glade for erfaringen og kompetansen han yter i jobben sin. Det gir ham motivasjon:

– En glad kunde gir en glad selger!

Vår kompetanse – din trygghet

Totalt har Norengros over 200 fagspesialister innen våre varegrupper. Disse har bakgrunn som for eksempel: sykepleier, husøkonom, kokk, emballasje-økonom, renholdsleder, interiørarkitekt, dataingeniør, og/eller lang erfaring i bransjen.

NILFISK-Liberty-SC50-reception

Vil du lese flere artikler?

Her har vi samlet alle artikler til renholdsbransjen – god lesing!