Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Mann og dame ved printer i kontorlandskapMann og dame ved printer i kontorlandskap

Velg riktig printer til bedriften

Når man skal gå til anskaffelse av ny printer til kontoret, er det viktig å velge printer i forhold til kontorets størrelse. Her får du en guide på hva du bør tenke på ved kjøp av ny printer.

Hvilke faktorer bør overveies når man velger printer til kontoret?

For å finne den optimale printeren kan det være lurt å tenke gjennom hva slags behov bedriften har og hvilke funksjoner som er viktige for dere. Dersom skriveren skal brukes hyppig, gjør man lurt i å velge en printer med høyt utskriftsvolum. Er det behov for høy hastighet ved utskriftsøyeblikket, tenk gjennom hvor mange sider i minuttet med utskrift som er optimalt for dere.

Jo flere ansatte i virksomheten – desto flere funksjoner og større maskin kreves. For større virksomheter kan det være lurt å velge en maskin med stor kapasitet og som kan håndtere et høyt utskriftsvolum. Mindre virksomheter kan derimot klare seg med en maskin som dekker de alminnelige egenskapene ved en printer.

Størrelse på virksomheten har også betydning for valget i form av at man skal ha ledig kontorplass til maskinen. Dersom bedriften har et stort ønske om en printer med mange funksjoner og som kan skrive ut de fleste typer dokumenter, anbefales det å gjøre plass til dette på kontoret eller ha ledig plass på et oppbevaringsrom. Er man en mindre bedrift bør man ta hensyn til dette og kanskje overveie en printer som er av mindre størrelse.

Uavhengig av størrelsen på bedriften kan det være aktuelt å se på tilgangen til trådløst internett. Dette øker fleksibiliteten ved at du kan skrive ut fra plassen din, og at flere ansatte kan bruke printeren samtidig.

Tenk gjennom dette når du velger printer

  • Hvor mange utskrifter per måned forventes det?
  • Hvor hurtig skal printeren være?
  • Er det behov for utskrift i farger eller kan man klare seg med svart/hvitt?
  • Tenk gjennom deres månedlige forbruk av papir og tonere.
  • Hvilke funksjoner har dere bruk for? Utskrift, skanning, kopiering, utskrift i A4, A3?
Tenk på dette når du skal velge printer

Hva slags type skriver?

Det må også tas stilling til om dere skal ha blekk-, laser- eller multifunksjonsskriver.

Blekkskriver

Gir utskrift av høy kvalitet. Passer til deg som printer ut 1-50 tekstsider daglig. Velg fargeblekkprinter for god fargegjengivelse.

Laserskriver

Med fargelaser får du et profesjonelt inntrykk med flotte farger og skarp tekst. Den passer til deg som skriver mer enn 20 fargeutskrifter daglig.

Multifunksjonsskriver

Tekst, fargeutskrifter og foto. Skanner, kopi og faks i en maskin.

Spar 90 % av blekkostnadene med Epson EcoTank s-skrivere

Mann og kvinne som skriver ut fra en printer

Epsons EcoTank-skrivere har etterfyllbare blekktanker, en svært praktisk og økonomisk løsning til privat bruk, hjemmekontorer og små kontorer. Skriv ut uten blekkpatroner og med svært lave kostnader.

Les mer