Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Tesa PCR-PET tapeTesa PCR-PET tape

Emballasjetape i PCR-PET – et fullgodt alternativ til PVC-plast

Når vi snakker om å redusere klimaavtrykket til en bedrift, er emballasjetape kanskje ikke det første du tenker på. Men selv mindre tiltak, som å gå over fra tape av PVC-plast til tape som er laget av mer bærekraftige materialer, kan gi store utslippskutt. Emballasjetapen 60412 i resirkulert PET-materiale fra produsenten tesa er et eksempel på en slik tape.

Forbrukere over hele verden blir stadig mer miljøbevisste og foretrekker i større grad å handle fra virksomheter som tar miljøet på alvor. Samtidig stilles det nå strengere krav til virksomheters bærekraftsrapportering, blant annet gjennom CSRD-direktivet. Da kan selv små ting – som å bruke emballasjetape, esker og pakksedler laget av mer miljøvennlige materialer – gjøre det enklere å nå bærekraftsmålene man har satt seg.

Økonomiske og miljømessige fordeler

Den foliebaserte emballasjetapen 60412 fra produsenten tesa har et bæremateriale i 70 prosent resirkulert og gjenbrukt PET – såkalt PCR-plast, 60418 har hele 85 prosent. PCR står for «Post-Consumer Recycled» og er plast som er resirkulert etter kundens bruk. Brukte PET-produkter – for eksempel flasker – resirkuleres og blir deretter nytt råmateriale for denne tapen. Slik plast belaster miljøet i vesentlig mindre grad enn PVC og såkalt jomfruelig plast, som ikke har blitt brukt før.

Ved å bytte til PET-tape vil man kunne redusere CO2-utslippene med cirka 25 prosent sammenlignet med tilsvarende emballasjetaper av PVC-plast. Dette bidrar samtidig til å redusere klimaavtrykket til bedriften din. Kostnaden ved bytte trenger nødvendigvis ikke å bli negativ da PET i mange tilfeller kan være rimeligere enn PVC – et godt eksempel her er den foliebaserte emballasjetapen 60418 som består av 132 meter på rullen.

Forenkler gjenvinningen

I tillegg til å være et mer miljøvennlig alternativ sammenlignet med PVC, har emballasjetapen i PCR-PET andre store fordeler. Blant annet bidrar den til å støtte en sirkulær økonomi, ettersom tapen ikke trenger å fjernes fra emballasjen før avhending. Tapen kastes ganske enkelt i papiravfallet sammen med resten av emballasjen (sertifisert i henhold til INGEDE 12-metoden). Dette forenkler gjenvinningsprosessen betraktelig for kunden.

Tesa emballasjetape 60412

Tesa emballasjetape 60412 har et sterkt vannbasert klebesystem av akryl, med et robust bæremateriale som tilbyr førsteklasses slitebestandighet. Dette gjør tapen perfekt til lett og mellomtung emballasje på opptil 30 kilo. Videre har tapen følgende fordeler:

  • Svært god vedheft på resirkulert papp
  • Utmerket trykkbarhet med alle typer blekksystemer, som gjør tapen egnet til merkevarevisning og reklameformål
  • Kan brukes med både manuelle og automatiske dispensere
  • Løsemiddelfri produksjonsprosess
  • Avrulling med lavt støynivå

Ved å gå bort fra plastemballasje viser bedriften din et sterkt engasjement for miljøet og bærekraftige praksiser, noe som blir stadig mer verdsatt av forbrukerne. Som næringslivets støtteapparat har vi i Norengros den nødvendige kompetansen og ekspertisen for å hjelpe deg med overgangen. Kontakt oss i dag, så bistår våre emballasjespesialister deg med å finne og ta i bruk mer miljøvennlige alternativer til plast i bedriften din.