Hopp til sideinnhold
Norengros logoNorengros logo
Dame holder tesa papirtapeDame holder tesa papirtape

Emballasjetape av papir – et mer bærekraftig alternativ til PVC-plast

Mesteparten av emballasjetapen som brukes av norske bedrifter i dag, består av PVC-plast. Denne plasten kan ikke gjenvinnes, har et høyt CO2-utslipp og avgir giftig saltsyregass ved forbrenning. Heldigvis har det nå kommet flere alternativer som gir lavere miljøbelastning, for eksempel papirtape fra produsenten tesa, som bidrar til å redusere bedriftenes klimaavtrykk.

I Norengros ønsker vi hele tiden å utvide sortimentet med produkter som kan bidra til å redusere klimaavtrykket til kundene våre – enten det er snakk om risikoavfallsbeholdere laget av fornybare råvarer, mer skånsomme desinfeksjonsmidler eller papirbasert emballasjetape.

Når det gjelder emballasje, har vi nedsatt en egen faggruppe bestående av emballasjespesialister fra Norengros-avdelinger over hele landet. Her deler de erfaringer og tips med hverandre, slik at de alltid er oppdaterte på trender, krav og de beste løsningene i bransjen. På den måten får vi et best mulig grunnlag når vi anbefaler produkter som har lavest mulig påvirkning på miljøet.

Et godt alternativ til PVC-plast

Flere av kundene våre sender tusenvis av pakker og bruker store mengder emballasje hvert år, noe som blant annet kommer av den økte netthandelen. For å sikre at pakken kommer uskadet frem til kunden, blir disse pakkene sikret med emballasjetape som stort sett er laget av PVC-plast. Nå finnes det imidlertid alternativer på markedet som lar bedrifter sende pakker helt uten bruk av plast.

Den biobaserte papirtapen fra tesa produseres av papir fra ansvarlig forvaltede skoger og er et mer bærekraftig alternativ til PVC-plast. Papir er dessuten et fornybart materiale som kan gjenvinnes og brytes ned på en mer miljøvennlig måte enn plast. Ved å gå over til papirbaserte emballasjeprodukter viser bedriften din dermed at dere tar miljø på alvor, noe som blir stadig mer verdsatt av forbrukerne.

Papirtape med mange fordeler

Ved å benytte papirbaserte alternativer til esker, pakksedler og tape sikrer du at all emballasjen består av én type materiale. Dette forenkler gjenvinningen for mottakeren, som slipper å rive av plasten og sortere denne for seg. Tapen kastes ganske enkelt i papiravfallet sammen med resten av emballasjen (sertifisert i henhold til INGEDE 12-metoden). Tesa papirtape 60408 er ideell til forsegling av pappesker på opptil 20 kilo og har flere fordeler.

Tesa papirtape 60408

  • 92 prosent biobasert karboninnhold i totalproduktet (verifisert av sertifiseringsinstituttene TÜV AUSTRIA og DIN CERTCO)
  • Robust bæremateriale og høy bruddstyrke
  • Klebemiddel av naturgummi med sterk vedheft
  • Gir et penere estetisk uttrykk på emballasjen
  • Enklere å jobbe med og kan rives av for hånd
  • Kan påføres manuelt og automatisk
  • Løsemiddelfri produksjonsprosess
  • Silikonfritt slippbelegg som sikrer god trykkbarhet med alle typer blekksystemer

Ved å gå bort fra plastemballasje viser bedriften din et sterkt engasjement for miljøet og bærekraftige praksiser. Overgangen fra plast til papirbaserte produkter vil også ha en positiv innvirkning på rapporteringen i det kommende bærekraftsdirektivet CSRD, som stiller krav til at selskaper må utarbeide klimaregnskap og rapportere om direkte og indirekte utslipp. Dette er altså noe alle parter – inkludert miljøet – vinner på i det lange løp.

Ønsker du å vite mer om hvordan vi kan hjelpe bedriften din med å redusere plastbruken og ta i bruk mer miljøvennlige alternativer, er det bare å ta kontakt. Vi hjelper deg med å finne produktene som passer best for dere.